2022-09-15 29 浏览
尖东呢间小店系呢个旺中带静嘅位置,呢度竟然有间食四川风味嘅串烧,食物高质,性价比仲几高添!我地两个人叫左一碗粉面同几款串烧share黎食,贪心嘅我地咁就可以食到多几款🥰蒜蓉烧扇贝(2只)食串烧梗系要食海鲜,用蒜蓉烧好惹味,扇贝大大粒好鲜甜,连裙边都烧得啱啱好唔会韧!蒜蓉烧鲍鱼(2只)鲍鱼界开咗少少令到蒜蓉更加入味,弹牙得黎带少少烟韧,好新鲜。盐烧海虾(2只)虾壳烧到脆卜卜,虾肉鲜甜弹牙,海盐嘅咸香渗透入去虾肉入面,食到海鲜嘅原味道。盐烧鲭花鱼鲭鱼好似比一般超市自己买嘅大条,烧到啲鱼骨都好脆,连鱼肉一齐食落口都唔系好觉,清甜啖啖肉。肉类串烧基本上都系四川口味嘅调味,叫左 五花腩、特选牛仔肉、厚切牛舌心、四川羊肉串、惹味鸭舌、鸡软骨,虽然味道相似,但都唔会盖过本身嘅肉味,平衡得相当好,特别喜欢鸭舌同鸡软骨,比较有咬口!蒜蓉原条茄子(串)串烧必食菜式之一,烧到好腍,茄子肉好软熟,蒜蓉、葱同胡椒粒令到成条茄子好惹味,食到停唔到口!有机菠萝(串)最后叫左菠萝做甜点,热辣辣鲜甜多汁,仲烧到好似有层焦糖喺面头咁,唔错!另外都叫左个粉面B餐(4款配菜+1粉面)藤椒汤,大海蚬,牛舌,招牌肥肠,鲜鹅肠,土

蒜蓉烧扇贝(2只)

蒜蓉烧鲍鱼(2只)

盐烧海虾(2只)

盐烧鲭花鱼

蒜蓉原条茄子(串)

有机菠萝(串)

另外都叫左个粉面B餐(4款配菜+1粉面)
藤椒汤,大海蚬,牛舌,招牌肥肠,鲜鹅肠,土豆粉
汤底几特别,好暖胃,得好少好少辣味,反而有少少似偏淡嘅药膳味道,特别想讲𩠌嘅份量都唔少!几抵食!