2023-02-16 27 浏览
依排又系d落雨湿湿嘅日子,搞到我好想去食辣野,今次就去左位于尖沙咀宝勒巷嘅川婆婆食串串火锅。任食100分钟串串锅有三个set拣,今次我地叫左b set新鲜农场靓牛串串套餐,入面包左牛颈脊/牛小排/伊比利亚黑毛猪肋条3拣1、辣鸡煲同海鲜我依d牛魔王就紧系拣牛颈脊同牛小排啦,汤底就拣左茶底麻辣锅配养生菌王鸡汤。- 茶底麻辣锅配养生菌王鸡汤非常特别,因为系茶底所以好有茶香,但同时配合到麻辣嘅味道,两者唔会遮到大家嘅味道,食落好惹味,而养生菌王鸡汤用汤料充足,汤底菇味香浓,而且鸡肉嘅味道都能落晒去汤到,所以饮落清甜味香,好鬼正,未食野都饮左佢半煲汤😋😋-鸡煲鸡肉嫰滑,酱汁香浓而且辣度岩岩好同埋杰身,所以每旧鸡都挂到汁,食落非常惹味!而且食完后,拎走个煲会比铁板去做烤肉,爽呀!-牛颈脊同牛小排2只都系靓野,油脂分布好好,食落牛味浓,而且唔会话韧,正呀-海鲜佢包左鲍鱼、虾、蚬等,样样食新鲜,系养生菌王鸡汤到煮,一流呀-自助吧有串串、笼仔食物拎,蔬菜、肉类、酱汁多达几十样可以拣,饮品仲要系玻璃装汽水、茶类等等整体黎讲,餐厅食物种类多,而且质素都好,岩晒一班食辣人士食饱饱

- 茶底麻辣锅配养生菌王鸡汤

-鸡煲