2023-07-29
📍川魔 - 龙门一番想食辣野既我同朋友去左呢间新开既川菜餐厅😙主打四川烤鱼🐟同时亦都有唔少小菜、干锅等任君选择,特别系中意食辣既朋友仔,就唔好错过喇!🐟烤鱼 (江团鱼$328)烤鱼既种类有3款:江团鱼、老虎班同海鲈鱼,价钱由$288-$328;职员就好推荐江团鱼,肉质比较嫩滑,亦都少鱼骨!味道亦有5款可以拣:香辣孜然烤鱼、川风泡椒烤鱼、金汤烤鱼(唔辣)、酸菜烤鱼(辣)同青花椒麻香烤鱼可以选择,今次就试左佢川风泡椒烤鱼~香味系远边扑鼻而黎,随之而黎既系劲大盘既烤鱼!鱼系好大条既烤鱼😍,而且有煎炸过,点可能唔好食呀!🤪鱼皮炸到好脆身,而鱼肉好嫩滑同好厚身,一啲都唔鞋口😌亦都吸收晒啲汤汁,相当滋味,亦都辣得过瘾!配菜方面亦都好有诚意,有大量芫荽、莲藕、莴笋、芽菜、木耳、豆卜等,好挂汤同入味😝份量多到适合2-3个人share食🦪川烧生蚝 (✨特价$10/只)呢个优惠大推!!一只先$10!!🤩🤩超级抵食~基本上每枱都会叫㗎,当然我都点黎试下😌蒜香味浓,只蚝都几饱满,胀卜卜几肥美,一啖食晒好满足🈵~🐥四川口水鸡 $88口水鸡嫩滑多汁,主要系鸡髀位同鸡翼位,啖啖肉🤤食得好满足~另外配咗四川辣油,醮啲
🐟烤鱼 (江团鱼$328)
🦪川烧生蚝 (✨特价$10/只)
🐥四川口水鸡 $88
口水鸡嫩滑多汁,主要系鸡髀位同鸡翼位,啖啖肉🤤食得好满足~另外配咗四川辣油,醮啲黎食好惹味,麻麻辣辣既味道,辣得过瘾!
🥛奶盖四季春 $32
个奶盖劲好食!口感好creamy亦都好香,但又唔会过甜~淡淡既茶味🍵好解辣!
🥥荔枝椰果红茶 $32
饮到淡淡嘅荔枝的甜味,加埋啲椰果多咗一重口感😍食到咁上下辣,饮一啖即时解辣又开胃!
⭐️好味指数:8.5/10
📍川魔 - 龙门一番 (屯门)
屯门屯隆街2号屯门时代广场南翼2楼26-27号舖