2021-06-04 1567 浏览
今次专程特登走过嚟柴湾,目的就系要嚟吉胜街嘅熟食市场,帮衬吓合兴嘅传统捞面店,呢度嘅自家制蚝油咖喱辣汁几好味,我嚟到合兴系冇睇到Menu,只系睇住架车仔里面嘅𩠌嚟叫食品,我叫咗猪皮、鱼蛋同鱿鱼+捞米粉(要大辣汁),total:$32元,但我谂深一层,其实叫大杂捞仲化算,最好叫(加底面),一次过食饱D,讲番食品方面~鱼蛋好老实讲唔系好够弹牙,猪皮煎得太碎,鱿鱼又咸咗少少,米粉就ok,整体都可以接受,现场环境气氛几好,好似有一种带我返番去童年时代嘅感觉,值得再次回味,合兴呢度系冇套餐供应,如食客需要叫奶茶或咖啡嘅饮品,需要另外购买,单叫一杯冻奶茶要$19蚊,价钱绝对唔平,但久唔久嚟呢度食几次都系OK嘅!
咖喱猪皮鱿鱼鱼蛋捞米
店内环境