2019-06-19 288 浏览
食完《一烧窰》后觉得系呢一间餐厅烹调非常用心,而且店员细心有礼貌,虽然店舖面积不是十分大,但亦有串烧店风格的木制卡座,坐得十分舒适!而且佢哋位于通菜街入边,地点非常方便易揾,见到佢哋墙身贴左做紧啤酒买一送一优惠,$30有两支!黎得串烧店当然系食串烧啦,牛类又点可以错过,先点左呢个牛六笠$40,个名原来已经代表左有六粒牛柳,味道好重牛味,咬落都juicy唔干!汁烧鸡软骨 $16烧汁配搭系鸡软骨上面永远都系最好嘅配搭,鸡软骨非常香脆,亦唔会烧到好油腻!韭菜 $16韭菜上面洒上孜然粉,令到韭菜带一点咸香,都系串烧必叫之选。烧蒜蓉茄子 $32店主细心地将茄子切开,令到食烧茄子一向唔钟意食茄子皮嘅我,好轻易将茄子肉夹出,而且真系超级爆蒜,多到好香,令到茄子好入味!最后重头戏登场嘅系蟹膏蟹肉煲$58,店员会先将销路放喺枱面,等左一阵呢个充满蟹肉嘅煲就上台啦,个蟹肉其实好似甲萝烧,蟹膏加热后会开始煮浓,好creamy,而且需要自己将鹌鹑蛋打落蟹膏混合,几特别!

汁烧鸡软骨 $16

韭菜 $16

韭菜上面洒上孜然粉,令到韭菜带一点咸香,都系串烧必叫之选。

烧蒜蓉茄子 $32