2020-01-16 220 浏览
呢排喺港岛附近返工,出中环只系十分钟,放工嘅时候想饮下酒食下好野放松下,兰桂坊系一个唔错嘅选择。平时出兰桂坊多数都系食摩洛哥菜,今日就去食返个久违既西餐先。呢度有个好靓既band room 。有面包做餐前小食~前菜点左一份 Cuttlefish,呢个系一款几清新嘅开胃菜。除左爽滑既墨鱼,仲有明太子、新鲜海胆、三文鱼籽等等,加埋柚子味既泡沫均匀地分布系墨鱼上,食落唔会有腻感,兼有淡淡的柚子香同浓郁嘅海洋风味,味道层次丰富。接落黎嗌左一份Spaghettini Vongole。蚬肉饱满多汁,意粉条条分明,唔会有过份浓厚嘅酱汁。Main Course 点左一份Sous Vide France White Spring Chicken Roll,味道有惊喜,我好满意。春鸡滑嫩多汁,口感软稔,香口惹味。而底下嘅酱汁亦相当出色,充满奶香,兼有粒粒薯蓉增加口感,最后好快就清晒成碟野😋亦都系我近期食过最正既春鸡👍🏻食物制作用心,有诚意,如果份量再多番少少就更好。

呢度有个好靓既band room 。

有面包做餐前小食~

接落黎嗌左一份Spaghettini Vongole。
蚬肉饱满多汁,意粉条条分明,唔会有过份浓厚嘅酱汁。