2023-09-30
寻日同朋友喺西环,两个人食左个麻辣水煮鱼同埋白辣椒炒五花肉加个白饭,食完超饱。个麻辣水煮鱼,份量够大又足料,真系食得好饱。麻辣水煮鱼入面有芽菜、宽粉、木耳、滑鱼片同炸鱼骨,呢个组合好有丰富嘅口感~味道方面,麻辣水煮鱼保持咗正宗嘅味道,唔会太咸,够辣。滑鱼片嘅质地嫩滑,骨位亦唔会浪费,切件攞去炸完再加返落个汤底到,味道比滑鱼片香口。另一道白辣椒炒五花肉,实在令人惊艳。白辣椒嘅口感似菜脯,爽脆又带有一份微微嘅酸辣味,同五花肉嘅结合真系^好夹。呢个菜式嘅独特风味令到我想要食!绝对系必试之选。白辣椒炒五花肉嘅搭配都相当出色、好啱用嚟送饭,令人食唔停口。环境方面,餐厅干净卫生,为用餐体验加分。总括而言,呢个麻辣水煮鱼餐点唔错,份量充足,味道丰富。但系我最主要推介嘅系白辣椒炒五花肉,因为佢嘅口感同风味都非常独特,系香港平时啲中餐厅好少有嘅菜式,推荐大家值得一试。
环境方面,餐厅干净卫生,为用餐体验加分。