2021-11-17 45 浏览
大埔翠怡花园附近真系好多美食,今日带屋企人食之前已经食过既木屋泰国菜。四个人总共叫左6样野食,4杯野饮,都只系需要600蚊左右炸,真系好抵食!黄咖哩鸡另外加蒜蓉法包黄咖哩有椰香味,少少甜,好香咖哩味,但上口一啲都唔辣。鸡件颇滑,薯仔够淋。既然咖哩咁香,当然要嗌外脆内软法包点咖哩汁啦,呢个组合仲点有得输呢泰式串烧拼盘串烧拼盘分别有各两串既鸡、牛、猪同猪颈肉。4样串烧相比之下,比较出色既系猪颈肉同鸡肉。猪颈肉肥瘦均匀,鸡肉嫩滑但4样串烧都系充满炭香,即叫即烧沙爹金菇肥牛粉丝煲足满泰式风味嘅肥牛粉丝煲,因为呢到系大排档型式,所以加入左几款既大排档有名小菜呢款肥牛粉丝煲比较干身,但系就好入味,而且份量都唔少,再加碗白饭超级好送饭泰式炒蚬好中意呢个泰式酱汁呀,好惹味。啲蚬仲粒粒都好大粒㗎,鲜甜,又系另外一个好送饭嘅𩠌菜椒盐粟米呢个𩠌菜我系第一次食,又估唔到佢有惊喜㖞,香口但又唔会盖过左粟米嘅甜味,食完一旧又一旧。饮品叫咗两个椰青,好大个又够甜!都只系需要35蚊,好抵饮!My love 朱古力巨人,好大杯呀,一个人饮完全饮唔晒仲有一杯可乐佢会另外上冰,咁就保证阴道冻冰冰嘅可乐

黄咖哩鸡另外加蒜蓉法包

泰式串烧拼盘
但4样串烧都系充满炭香,即叫即烧

沙爹金菇肥牛粉丝煲

泰式炒蚬

椒盐粟米

饮品
叫咗两个椰青,好大个又够甜!都只系需要35蚊,好抵饮!
My love 朱古力巨人,好大杯呀,一个人饮完全饮唔晒

仲有一杯可乐佢会另外上冰,咁就保证阴道冻冰冰嘅可乐
2021-11-17