2022-07-08 165 浏览
♡♡♡📍牛繁 (MW Plaza) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地舖之前路过嘅时候就已经见过呢间舖头,都觉得有啲吸引😜!今次终于有机会可以入去食,成间餐厅嘅感觉都几干净😝,系90分钟限时,一开始以为会唔够时间但系其实都好足够😚!唔好以为个炉细细,但系火力十足🤣🤣!Set B 牛繁三点盛合🍽和风菠菜之前都好少见前菜会有菠菜嘅,所以就想试吓。而且菠菜都好健康😂🤣,再加上之后去食烧肉嘅时候感觉就会好好多🫣😆~🍽酸辣萝卜夏天真系超适合食酸辣萝卜😻!酸辣萝卜酸酸甜甜中带有辣味,真系一个好好既Appertiser😋😋!🍽大崎蟹柳沙律成个沙律超creamy🤤🤤!一丝丝嘅蟹柳再加上沙律菜真系劲match !而且sauce 十分之多咁就唔惊冇味啦🥳!🍽生菜配(泡菜,味噌酱,蒜片)觉得食烧肉一定要有生菜包住一齐食先至系最完美嘅🫶🏻😂!所以喺step 2嘅时候点都要拣一份系生菜!因为会觉得有肉有菜咁样先均衡,即使系食烧肉嘅时候罪恶感都冇咁高🫣🫣🥰!🍽牛繁三点盛合/秘制烧汁牛繁三点盛合系包括左特上牛胸腹肉,上级M9和牛腹肉,中落牛肋肉~口感非常嫩滑,而且油脂比例都岩岩好🤤🤤,觉得呢三款牛作为
♡♡♡
📍牛繁 (MW Plaza) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地舖

Set B 牛繁三点盛合
🍽和风菠菜

🍽酸辣萝卜

🍽大崎蟹柳沙律

🍽生菜配(泡菜,味噌酱,蒜片)

🍽牛繁三点盛合/秘制烧汁
牛繁三点盛合系包括左特上牛胸腹肉,上级M9和牛腹肉,中落牛肋肉~口感非常嫩滑,而且油脂比例都岩岩好🤤🤤,觉得呢三款牛作为烧肉真系好正🥳~

🍽豚肉三点盛合/辣味噌酱
豚肉三点盛合包括猪五花,猪颈肉,猪梅花~而呢个豚肉三点盛合就拣咗辣味噌酱,各款嘅豚肉都超入味🤤😆,即使烧完之后味道都不减😝!真系超级惹味🤤!会有一种越辣越想食嘅感觉~而且豚肉盛盒嘅各款豚肉嘅油脂比例都几好我都几钟意😍,而且都系薄薄地好易烧👅~即是平时冇烧开都完全冇难度😝!