2022-05-18
好耐冇食过鸡煲,今日放工就同朋友黎旺角食个鸡煲打埋边炉吹下水。我地今日拣左高级安格斯$218套餐,有好多野可以任食,饮品都系任饮,自己出去拎就OK。❤️三重芝士鸡煲上左鸡煲之后,会有叔叔帮手捞晒所有鸡件同芝士,叔叔会拎个TIMER计时,够钟就可以起筷。所有鸡都好新鲜而且唔会太大旧,而且一定要赞既系冇碎骨,食起黎真系方便好多。鸡肉嫩滑,鸡皮就少少㶶边香口。另外芝士都非常足料,我中意佢有少少㶶咁食,比较香口惹味。之后就转打边炉,火锅配料我地叫左唔同新鲜蔬菜,呢度真系好适合少人黎食,所有野可以1件件/粒咁叫,少食多滋味又唔会浪费,抵赞!主角当然系安格斯肥牛,睇张相都知系新鲜又完整,而且跟足佢指示既话好快熟,牛肉够嫩滑。最后一定要讲既系呢到所有叔叔姨姨都好好态度,会主动行过来问我地加不加汤,又主动过来帮我地拎走点餐纸,全部都好好笑容!😍
❤️三重芝士鸡煲