2021-02-21
有朋友介绍话依间刀削面好食 所以今日试吓佢去到门口已经见到有唔少人等外卖 入面都爆爆地 (已经2:30)舖头就唔叫大 但系都坐到唔少枱客我哋坐门口四人枱佢3:00先有下午茶 不过我都影埋佢个餐牌餐牌睇到我眼花撩乱😂太多选择又想食汤面又想试拌面谂咗好耐要雪菜肉丝汤面定热拌手撕鸡面最后拣咗后者热拌手撕鸡刀削面 ($48)可以拣要唔要麻辣 我唔食辣不过唔记得走辣🤦🏻♀️卖相好靓呀!望落超丰富花生同葱花放起匙羹到 按自己喜好落有好多青瓜丝 酱料有担担酱 芝麻沙律酱同麻辣酱酱料劲多!! 绝对够捞匀晒成个面 唔惊唔够味鸡丝亦系惊人份量 成个面布满鸡丝 劲足料好啦讲吓味道啱啱话我食唔到辣 依家仲要系麻辣😂所以我拎起咗堆麻辣酱 不过已经有一部份面被入侵 唯有照食 测试下自己话明拌面梗系捞匀先好食 捞到每条面都沾满芝麻酱 (捞完个底都仲有)食第一啖 超好味 感觉我嘅味蕾被刺激了😋又咸又辣又酸又甜 差苦未食到🥢面质少硬身 好烟韧 好好咬口 食落又好滑身 好好食嘅刀削面 份量亦唔少因为捞酱所以唔会干身 或者一旧旧 索咗酱好入味🐓手撕鸡先最正 一来份量好多 每啖都已经食到 加上佢好新鲜 有鸡味 又撕得好松散
舖头就唔叫大 但系都坐到唔少枱客
我哋坐门口四人枱
佢3:00先有下午茶 不过我都影埋佢个餐牌
餐牌睇到我眼花撩乱😂太多选择
又想食汤面又想试拌面
谂咗好耐要雪菜肉丝汤面定热拌手撕鸡面
最后拣咗后者
热拌手撕鸡刀削面 ($48)
可以拣要唔要麻辣 我唔食辣不过唔记得走辣🤦🏻♀️
食第一啖 超好味 感觉我嘅味蕾被刺激了😋
又咸又辣又酸又甜 差苦未食到
因为捞酱所以唔会干身 或者一旧旧
索咗酱好入味
🐓手撕鸡先最正 一来份量好多 每啖都已经食到 加上佢好新鲜 有鸡味 又撕得好松散 食落似肉松口感 同时好嫩滑 好绵
超好食 暂时食过最好食嘅手撕鸡!
🥒青瓜丝味道清新 永远都系芝麻酱手撕鸡 perfect match
又估唔到佢个麻辣酱唔算超级辣 接受到 味道同芝麻酱几夹 中和返啲味 令我冇觉得个芝麻酱太漏
另外可以食佢放起枱面嘅一樽腌白萝卜 酸酸甜甜 开胃又可以为你瞬速解辣👍🏻
套餐包饮品 叫咗热柠水 因为唔洗加钱
正常嘅一杯饮品
朋友果然好介绍 真系好好味
亦唔怪得知咁多人买外卖 又成日爆满
款式多 味道浓 份量足 好食
环境细就细咗啲 坐逼啲 差啲要同人分枱😀
服务一般般啦 个姐姐讲嘢直啲 所以有少少冇礼貌 不过佢真系忙
CP值高 单拼汤面平均<$40 抵食啦 又冇加一
绝对可以再食👍🏻