2021-10-28 19 浏览
粉岭要揾一间多元化嘅食店似乎比较难,但最近竟然俾我发现到一间有多国美食集于一身嘅小店!外在环境光鲜亦坐得舒服。首先点左个软壳蟹青木瓜沙律,软壳蟹啖啖肉,非常酥脆!而木瓜丝沾满酸酸辣辣嘅汁料,非常惹味开胃!点左两个饭餐,加$20就可以升级有埋前菜、小食、甜品同汤品,真系非常抵玩!难以抗拒养颜嘅花胶,所以忍唔住再加咗$18升级汤品,花胶尺寸都唔细,而且鸡汤非常浓郁够味$18简直超值!蒜香烧茄子卤肉饭~茄子烧到质感软滑,加埋惹味嘅调味料,简直不得了!卤肉拌饭都系冇得输!有齐蛋、肉、茄子及蔬菜,营养够晒均匀。串烧鸡柳抛肉碎~鸡柳充满肉汁,外香内嫰,加上辣嘅肉碎,整个饭都令我非常满意!烧鸡泡鱼干~鸡泡鱼干系食烧烤必食嘅item,烧完之后嘅口感,系冇一样嘢可以替代。烧蒜蓉广岛蚝~广岛蚝本身够厚肉,加上蒜蓉嘅香味,配合得天衣无缝!冻菊花蜜、 水果茶~水果茶喺餐牌上已经标榜大杯,但估唔到竟然系大到呢个size,耗水量极大嘅我来讲,都饮唔晒,而味道方面,充满果味,香香甜甜,非常合女仔口味!食到咁丰富都系呢个价钱,真系非常之抵食!

食到咁丰富都系呢个价钱,真系非常之抵食!