得闲去旺角买野,顺便揾左间车仔面医下肚~两个人叫左一个车仔面、一个捞面同埋两个小菜车仔面拣左卤水猪大肠、卤水鸡肾、猪红,而面底就系虾子面个猪大肠真系好好味,佢好淋之余,完全冇臭味!而且吸左d汤底,真系好正猪红好滑,鸡肾都好有咬口卤水猪大肠、卤水鸡肾、猪红虾子面个捞面我叫左鲜猪五香蝴蝶腩、卤水牛脷同埋辣鱼蛋,而个面底就系藜麦面首先佢个干捞麻辣酱超惹味,就算对我黎讲有d辣,都搞到我停唔到口个鲜猪五香蝴蝶腩系见好似比较少见先叫,佢口感似牛腩,呢个就煮得唔太淋,个人觉得还好个鱼蛋都系普通鱼蛋,感觉系面粉多,冇咩特别最出色个系牛脷,真系煮到好入味同埋好淋,会想encore!藜麦面几弹牙,而且阔阔地可以沾上更多汁鲜猪五香蝴蝶腩、卤水牛脷、鱼蛋麻辣干捞藜麦面腐乳通菜有d咸,不过通菜够嫩腐乳通菜呢个一上菜果时系觉得细碟,但系食落其实好多,甚至都食唔晒个汁好惹味,不过愈食愈辣,如果唔食得辣嘅朋友就要注意喇~招牌咖哩鱿鱼车仔面黎讲呢间真系唔算抵食,不过佢胜在选择够多,而且有d非一般选项,所以都可以一试嘅~
得闲去旺角买野,顺便揾左间车仔面医下肚~
两个人叫左一个车仔面、一个捞面同埋两个小菜

车仔面拣左卤水猪大肠、卤水鸡肾、猪红,而面底就系虾子面
个猪大肠真系好好味,佢好淋之余,完全冇臭味!
而且吸左d汤底,真系好正

猪红好滑,鸡肾都好有咬口

卤水猪大肠、卤水鸡肾、猪红虾子面

个鱼蛋都系普通鱼蛋,感觉系面粉多,冇咩特别

最出色个系牛脷,真系煮到好入味同埋好淋,会想encore!

藜麦面几弹牙,而且阔阔地可以沾上更多汁
鲜猪五香蝴蝶腩、卤水牛脷、鱼蛋麻辣干捞藜麦面

腐乳通菜有d咸,不过通菜够嫩
腐乳通菜
腐乳通菜

呢个一上菜果时系觉得细碟,但系食落其实好多,甚至都食唔晒

个汁好惹味,不过愈食愈辣,如果唔食得辣嘅朋友就要注意喇~
招牌咖哩鱿鱼

题外话/补充资料: 要有心理准备繁忙时间一定要搭枱架~
2020-05-26