星期六晚,又系谂食咩晚餐好嘅时候,朋友话之前食烤鱼呢间几好食,所以冒住要排队都去碰下运气。8点几,我地2人竟然等一张枱就入得。之后入去坐低就剔食物。鱼就必食,其实我地2人都怕食唔哂,但系又唔想咁闷所以都加𩠌+小食。我地嗌咗: 1) 江团鱼 *香辣重庆豆花味煮法价钱唔系最平,咁多款鱼算偏贵一种,不过见介绍话系冇咁多骨,就即刻决定。2)自选𩠌菜:豆腐、手工面条3) 小食:烧韮菜————————————————————————————-味道:1) 鱼真系冇乜骨,好易起到。辣度叫小辣都可以接受,好香好好食。一开始唔系好辣,之后就算加汤都会再更加辣,我地唔系好食得辣,但都ok,觉得好爽。去到后面食到好咸,真系唔可以再加辣汤。2) 豆腐其实本身都有,但系朋友系豆腐学好者,所以再嗌多种先够喉。好嫩好好食,比起浸落汤豆腐嫩滑。3)烧韮菜,食得咁重口味,都系想有啲菜落肚。冇乜味,较为失望,烧得唔系好够咁,食过其他地方的好食好多。4) 芒果至尊,期望太大,好一般,甜。5) 益力多沙冰,真系要等冰融都有排,一般。————————————————2人埋单共$400头朋友话去大陆食会平啲,但系一来一回、车费可

我地嗌咗:

芒果至尊
益力多沙冰

—————————————-

味道:

4) 芒果至尊,期望太大,好一般,甜。

5) 益力多沙冰,真系要等冰融都有排,一般。

————————————————

2人埋单共$400头
朋友话去大陆食会平啲,但系一来一回、车费可能都差唔多。

我地都好满意,会再嚟。特饮就未必再饮,想再试其他小食。

环境都ok,坐得算舒服。

服务唔错,员工都有礼貌。
2019-04-06
江团鱼  重庆豆花味