2022-10-19
依晚去咗荃湾西站海之恋入面嘅「鼎家喜筷」,天气凉凉地,我地决定食暖笠笠嘅鸡煲~饱肚暖身又滋味,食完仲可以打埋边炉。🔶 幸福鸡煲 $168/每位限时90分钟~而鸡件仲可以无限添加,仲配送新鲜蔬菜1份,都好抵食㖞,点菜𠮶时可以拣埋辣度,最小可以拣BB辣,我地唔想太刺激所以点咗BB辣。一嚟到香喷喷呀!滚返两三分钟就食得,秘制鸡件好滑好惹味,BB辣得有层次,辣度刚刚好~第1转鸡件都好多, 我哋差唔多食晒之后都已经好饱好满足了~🔶火锅配料叹完鸡煲仲可免费加汤底打边炉 。配送嘅新鲜蔬菜当日有唐生菜丶粟米丶冬菇丶金菇,我地再点咗啲配料~包括珊瑚蚌 $68丶乌冬 $28丶炸鱼皮 $48。乌冬一碟居然有2个,抵食呀! 炸鱼皮浸少少汤,入口又脆口又惹味。🔶任饮花茶 $28/每位点鸡煲可以加少少钱任饮冻花茶,有2款拣:菊花薏米、柠檬洛神。点左清热嘅菊花薏米~打边炉啱晒。估唔到原来1大壶上嚟㗎!估计每人都饮咗3-4杯。
🔶火锅配料
🔶任饮花茶 $28/每位