2024-06-15 352 浏览
「再来一煲」之前系元朗已经食过,食物质素都唔错,今日同朋友去左屯门分店食鸡煲,8:00已经全场满座,最好一早book 定位。餐厅除了有鸡煲之外,亦有刺身和小食,另外如果带小朋友来食,小朋友都唔惊唔岩食,以到有开心乐园餐,都适合小朋友食。招牌魔鬼鸡煲有半只和一只选择,我地选了一只,4个人份量刚刚好,鸡煲有6款辣度可以选择,我地点了唔辣,以到既招牌鸡煲好出名,除左鸡件,入面仲有洋葱、蒜头、芫茜等等材料,香气扑鼻,虽然我地叫左唔辣,但一样非常惹味,鸡件斩得好好,没有碎骨,而且非常嫩滑入味。食完鸡煲就可以加汤打边炉安格斯牛小排(大份)安格斯牛小排油花平均,油脂丰富,肉味浓郁,烚一烚就食得,口感软腍,质素相当高。另外惠顾满$1200,餐厅会送一份安格斯封门柳,份量都大份,牛味系最浓郁,而且肉质软腍,虽然系送,但都好有诚意。除了必叫肉类打边炉之外,我地都点了不少火锅配料打边炉,有炸鱼皮、鹌鹑蛋、即叫即炸响铃、乌卒卒粒粒墨鱼滑、鱼皮饺、精选杂丸拼盘、牛柏叶、鲜鸡杂。其中乌卒卒粒粒墨鱼滑好大份,墨鱼味相当浓郁,好弹牙,我食过最好味的墨鱼滑,牛柏叶大大旧,烚耐左都唔会变韧。

招牌魔鬼鸡煲

食完鸡煲就可以加汤打边炉
安格斯牛小排(大份)