2022-08-28
今日好想食鸡煲火锅,朋友介绍依间餐厅唔错,所以决定黎试下😋😋餐厅装修好本地大排档feel, 但胜在有冷气,所以环境、气氛都啱晒打边炉🫕一坐低,餐厅一早提供配料系台面,方便客人自己整啱自己食嘅酱料,唔洗客人行黎行去,好贴心👍🏻打边炉,当然唔少得清热气嘅竹蔗矛根汁。主菜鸡煲到啦!鸡肉好嫩滑,好入味,最重要系个汁,调到啱啱好。我哋嗌咗小辣,加埋有淡淡的花椒味,真系越食越上瘾!我地都叫左个蔬菜篮,啲菜好新鲜,咩菜都有啲,啱晒我依啲有选择困难症嘅人😆手打虾滑:虾滑好弹牙,加上有原只虾粒系里面,增加左个口感!带子:带子大大粒,好鲜甜,渌完入口𠮶下,带子肉仲要脆脆地。即炸响铃:响铃真系推介啊!炸到好香脆。店员建议我加鸡煲汁食,真系好惹味😋依个食法,好食过就咁放落边炉渌黎食!鬼马墨鱼:即系油炸鬼墨鱼滑,店员贴心教话渌墨鱼滑𠮶边一分钟就食得。食落口𠮶阵,油炸鬼仲热热啲,吸晒啲汁,墨鱼滑又好弹口,所以整体感觉好Juicy。
打边炉,当然唔少得清热气嘅竹蔗矛根汁。
手打虾滑:虾滑好弹牙,加上有原只虾粒系里面,增加左个口感!
带子:带子大大粒,好鲜甜,渌完入口𠮶下,带子肉仲要脆脆地。