2024-09-19 89 浏览
📍丰锅鸡煲 (沙田)今日喺石门度接朋友收工,突然间好想食打边炉放肆一下就揾到呢一间鸡煲! 入口就系一楼上完电梯要转入去先睇到。🍳丰锅招牌麻辣鸡煲 $178半只见到佢呢个招牌炒鸡锅,我哋决定试一试,两个人半只鸡都好足份量。我哋叫咗BB辣,唔系好食得辣嘅朋友又想食辣绝对可以拣呢个辣度!要赞一赞嘅系佢炒得好香,啲鸡下边仲有好多新鲜嘅芫荽,令到成个鸡煲无论色香味都提升咗一个层次,抵赞!🍳极品本地手切牛颈脊 $238成碟牛肉雪花分布得好靓,数过都有成二十几三十块,够三个人食,绝对必嗌!🍳山水豆腐 $39白白滑滑靓豆腐,切好咗一块块俾你好方便夹。🍳杂菜篮 $70入边有白菜,生菜,油麦菜同菜心,够晒新鲜!一次过满足晒我呢啲贪心嘅人🍳稻庭乌冬 $30佢系稻庭嘅冰乌冬,渌5分钟啱啱好,有少少咬口,仲要系扁身沟埋啲汤汁汁一流!🍹龙凤柠乐 $34竟然有怀旧茶记先有嘅龙凤柠乐,有新鲜柠檬再加上咸柠一饮成个童年回忆返晒嚟,推荐!🍹咸柠七 $34一杯入边有大大粒咸柠,一开二。又甜又酸开胃必备!
📍丰锅鸡煲 (沙田)

🍳丰锅招牌麻辣鸡煲 $178半只

🍳极品本地手切牛颈脊 $238

🍳山水豆腐 $39

白白滑滑靓豆腐,切好咗一块块俾你好方便夹。

🍳杂菜篮 $70

🍳稻庭乌冬 $30

🍹龙凤柠乐 $34

🍹咸柠七 $34

一杯入边有大大粒咸柠,一开二。又甜又酸开胃必备!