2022-06-29 55 浏览
朋友心血来潮话想食边炉,就search左呢间评价都唔错嘅尚上下夏鸡煲火锅试下。餐厅环境比我想像中细同旧,感觉似传统嘅港式火锅店,冷气方面我自己觉得唔够凉,系炎炎夏日之下呢点有待改善。✨半只鸡煲($168)佢地嘅鸡煲味道真系唔错!非常浓味,岩晒重口味之人。鸡肉都几嫩滑新鲜,算系我食过比较好味嘅鸡煲。✨龙虾汤($48)食完鸡煲后就可以拣汤底打边炉,餐厅有几款唔同嘅汤底选择,我就拣左比较少见嘅龙虾汤。汤底味道都相对较浓,虾味突出,味道都唔错。✨手切安格斯牛($175)我自己就觉得佢地嘅火锅材料都偏贵,不过胜在够新鲜,呢碟安格斯牛就系好好嘅例子。牛肉食落肉质鲜嫩,牛味香浓。✨珊瑚拼贵花蚌($133)两款蚌类都非常新鲜,口感爽脆。整体黎讲味道都唔错,但价钱略贵;服务方面店员都几nice, 间中会过黎帮手碌下野。

✨半只鸡煲($168)

✨龙虾汤($48)

✨手切安格斯牛($175)

✨珊瑚拼贵花蚌($133)
两款蚌类都非常新鲜,口感爽脆。