🌟🌟🌟🌟🌟 = 最高评价蚝海鲜煎饼 🦪(🌟🌟🌟🌟)本身因为价钱考虑挣扎左阵到底叫薯仔煎饼定海鲜煎饼好彩见到啲蚝都几大只同埋其他野都好足料(鱿鱼+杂菜丝)个饼煎得好香脆,蘸埋佢个汁,甜甜地又啖啖海鲜,好满足 ❤️猪脆骨配拳头饭 🍚(🌟🌟🌟🌟)呢个口味偏浓(+少辣),清淡健康友慎点 😂我自己个人就觉得好食,因为好惹味我会形容佢整体系类似中菜里面既回锅肉但系佢用既猪脆骨比回锅肉好食,因为口感好特别,脆到sok sok声 👍拳头饭反而一般,因为质地比较硬但系如果你系一个需要饭气既人,咁拳头饭应该可以满足到你 拉丝芝士韩式炒鸡 🧀(🌟🌟🌟)同行朋友钟意食鸡又钟意芝士,所以毫不犹豫就点左呢个个人认为呢个比起其他菜式相对普通味道系类似铁板烧鸡肉咁,鸡肉带少少焦香味伴碟既系好甜既洋葱丝 🧅 部队锅 🍲(🌟🌟🌟🌟🌟)我同朋友都表示最钟意系呢个部队锅 ❤️🇰🇷本身我地对部队锅无咩期望,因为好似好多人话斋部队锅既用料其实好一般但系!呢度唔同㖞!佢个汤底系有层次既,唔系一般高汤或者即食面汤而里面既香肠同埋午餐肉都系靓过平时系茶餐厅食果啲系冬天食饭有个汤 / 锅系唔同啲既 😄我今次就只系同一个朋友黎,如果想静静地倾
🌟🌟🌟🌟🌟 = 最高评价
蚝海鲜煎饼 🦪(🌟🌟🌟🌟)
本身因为价钱考虑挣扎左阵到底叫薯仔煎饼定海鲜煎饼
好彩见到啲蚝都几大只同埋其他野都好足料(鱿鱼+杂菜丝)
个饼煎得好香脆,蘸埋佢个汁,甜甜地又啖啖海鲜,好满足 ❤️
猪脆骨配拳头饭 🍚(🌟🌟🌟🌟)
呢个口味偏浓(+少辣),清淡健康友慎点 😂
我自己个人就觉得好食,因为好惹味
我会形容佢整体系类似中菜里面既回锅肉
拳头饭反而一般,因为质地比较硬
但系如果你系一个需要饭气既人,咁拳头饭应该可以满足到你
拉丝芝士韩式炒鸡 🧀(🌟🌟🌟)
同行朋友钟意食鸡又钟意芝士,所以毫不犹豫就点左呢个
个人认为呢个比起其他菜式相对普通
味道系类似铁板烧鸡肉咁,鸡肉带少少焦香味
伴碟既系好甜既洋葱丝 🧅
部队锅 🍲(🌟🌟🌟🌟🌟)
我同朋友都表示最钟意系呢个部队锅 ❤️🇰🇷
但系!呢度唔同㖞!
佢个汤底系有层次既,唔系一般高汤或者即食面汤
而里面既香肠同埋午餐肉都系靓过平时系茶餐厅食果啲
系冬天食饭有个汤 / 锅系唔同啲既 😄
我今次就只系同一个朋友黎,如果想静静地倾计呢度应该就无咁适合架啦
但系如果系一般人黎饮酒聚会就一流啦 🍻
2025-01-20