2024-08-16 487 浏览
约咗一班朋友叙旧,大家都想食东南亚菜式之后见到V city有泰国菜食,菜单的小食都好丰富。🌟#浓郁醇厚的泰式冬阴功汤足料,大大份,我哋四个人食仲有多,味道好正宗,好正。🌟#香茅鸡翼 +🌟#泰式红咖喱鱼饼 + 🌟#猪颈肉小食好多款选择,性价比极高,款款都系30零$40,我哋即刻叫咗几款来试。外脆内软,香口惹味。一定要试猪颈肉,炭火香味,配上嫩滑爽口猪颈颈肉,好👍🏻。🌟#泰式柚子沙律 必试!柚子和虾十分新鲜,份量亦十足,配上干果,口感丰富。🌟#海南鸡饭咸香鸡肉x滑嫩白饭,酱汁调配恰到好处,不油腻,鸡肉嫩滑美味。🌟#鲜菠萝海鲜炒饭平时食得菠萝炒饭都唔少,但系呢一个真系份量十足,而且送一片菠萝,仲切好俾你,十分之细心。炒饭十分香口,值得一试!🌟#泰式芒果糯米饭+芒果刨冰芒果刨冰香浓顺滑,大大杯,解渴解腻。食泰国嘢点可以无芒果糯米饭!糯米饭唔算太甜,配上椰浆汁,香浓口感烟靭,几好食。

🌟#浓郁醇厚的泰式冬阴功汤
足料,大大份,我哋四个人食仲有多,味道好正宗,好正。

🌟#香茅鸡翼 +🌟#泰式红咖喱鱼饼 + 🌟#猪颈肉

🌟#泰式柚子沙律
必试!柚子和虾十分新鲜,份量亦十足,配上干果,口感丰富。

🌟#海南鸡饭

🌟#鲜菠萝海鲜炒饭