2024-08-26
首创马拉亚参咖哩烤鲈鱼条鱼真系好大条,成个盘咁长,而且啲鱼肉好鲜甜好嫩,成条鱼唔多骨,肉质扎实。配埋佢个特制咖哩汁,唔会好辣,惹味得嚟又够香。另外佢仲有唔少配料,金针菇、豆卜、莲藕、宽粉,啲配料都好新鲜。豆卜吸晒啲汤汁,一食入口有满满咖哩嘅香味同埋鱼汤嘅鲜味。串烧叫咗好多款唔同嘅串串,有烧羊肉、烧鸡肉、烧牛仔骨、烧鸡翼、烧牛舌心同烧牛肉。每样都烧得唔错,唔会太重火候令到外面好干,反而食落好juicy添~ 每款串烧都有落孜然粉,可以选择辣度,我唔太食得辣嘅就叫咗唔辣,但系味道啲嘢好够。另外一提,羊肉一啲都唔觉得骚,想食羊又怕骚嘅可以试下!饮品 佢有好多款唔同嘅特饮,叫咗荔枝红茶、白桃乳酸同红柚子绿茶。如果套餐加特饮会半价tim~ 每款都好大杯。荔枝红茶几香茶味,而且下面有好多椰果。白桃乳酸酸酸甜甜咁,加上系有气饮品,夏天热辣辣再食住烤鱼咁饮真系绝配。而红柚子绿茶比较惊喜,我以为系类似柚子蜜𠮶种,原来真系比柚子肉,仲要好多🤣 每啖都会饮到好多柚子肉,真系好正~ 佢啲饮品全部都唔会太甜,味道恰到好处,大赞!
串烧
饮品