餐厅: 馬拉公公
资讯:

2022-05-21 94 浏览
好多香港人食泰国或者东南亚菜😋😋,都会即刻谂起有小泰国之称嘅九龙城🐉,但我就觉得身处屯门哩个大西北偏远之地,想食马来西亚菜,又唔一定碌落去嘅🙂🙃🙂🙃,系GOGO Mall 嘅food court 就已经可以食到好野!我自己就推介🌶🐔辣死你吗配南乳鸡翼 跟 🥥🍚椰浆饭 ($46),鸡翼新鲜炸起新鲜多汁!椰浆饭有浓厚椰子味,比起一般东南亚餐厅用嘅鸡油饭味道清爽质地湿润💦,唔会有油冧冧嘅口感!另外仲加左🍯参巴酱、🥒青瓜、🥚蛋、🥜花生同🐟鱼干仔小食,好丰富!哩到嘅槟城🥘白咖哩系列都系小妹好钟意食嘅!佢其实即系🥥🍼椰奶喇沙黎,系新加坡同马来西亚常见嘅面食🍜。今次就叫左🐷猪颈肉渗渗($48)比大家睇下,面头有好多猪颈肉,汤底亦比平时食嘅有椰奶香,亦都唔会太多而抢走辣味。🦐鲜虾炸云吞($20)细细粒好QQ嘅炸云吞里面大大粒虾,外层脆,里面弹牙😁。饮品仲一样充满马来西亚风情,哩杯☕️马拉拉茶(跟餐$5)同平时台式饮品店饮到嘅系两回事,哩杯较接近泰国奶茶味,无咁甜,反而红茶茶底厚,所以系茶香奶滑。而🍊🥤桔仔话梅水(跟餐$10)咸咸哋,夏天饮非常生津解渴!

🌶🐔辣死你吗配南乳鸡翼 跟 🥥🍚椰浆饭
🥘🐷槟城白咖哩系列猪颈肉渗渗
🦐鲜虾炸云吞
🥤桔仔话梅水  (跟餐)
☕️马拉拉茶(跟餐)
2022-05-19
🌶🐔辣死你吗配南乳鸡翼 跟 🥥🍚椰浆饭
🥘🐷槟城白咖哩系列猪颈肉渗渗
🦐鲜虾炸云吞
🥤桔仔话梅水  (跟餐)
☕️马拉拉茶(跟餐)
  • 椰浆饭
  • 槟城白咖哩系列