2024-01-19 39 浏览
我已經有一段時間冇去過🤔、今次去到這間TOSS 蘇媽.蘇媽係一間馬來西亞餐廳、位於沙田新城市廣場、呢間比起我之前去過其它分店靚好多😍、整間店舖店外店內好有馬來西亞高格調、我感覺坐著寬鬆舒適都幾好😚!.細雜錦配油炸鬼 $168呢一款細雜錦望見都好豐富🤔、整碗有豬肚軟腍沾滿湯汁味道十足😋、豆腐卜、油炸鬼、杞子、冬菇、整件豬骨夠哂大嚿、整嚿骨滿滿肉肉質腍嫩、沾滿湯汁味道香口濃味😚又有咬口、腩肉等、尤其是湯底味道濃厚又滋補都幾好飲!.椰香咖喱豬頸肉喇沙 $89呢一碗豬頸肉喇沙賣相都睇得吓🤤色香味都唔錯、整碗都好吸引散發香噴噴味😚、湯汁濃濃咖喱味道又帶點清香椰香味道、豬頸肉入口爽而腍嫩美味😋、配埋喇沙軟綿口感特別沾滿濃郁湯汁更加正!.三色拉茶 +$11呢一杯三色拉茶係馬來西亞特色飲品🤔、賣相色澤幻影味道有D唔同、整杯用咗椰糖、 奶 、茶而製、飲到入口味道特別口感奶香味😚、又帶點清新椰香、整杯嚟講清香而甜口😋!.椰汁班蘭冰 $48呢一杯椰汁班蘭冰望見綠悠悠清新感😙、色澤我覺得都特別🤔、飲到入口好香班蘭味道😚又帶點椰汁清香味、整杯我覺得都幾好飲又有粒粒軟綿綿口感!-

細雜錦配油炸鬼 $168

椰香咖喱豬頸肉喇沙 $89

配埋喇沙軟綿口感特別沾滿濃郁湯汁更加正!
三色拉茶 +$11

椰汁班蘭冰 $48