2022-01-25
驰名槟城亚参叻沙(虾🦐、鱼片、鱼蛋) 米线 $49第一次食亚参叻沙既👦🏽👧🏻又觉得几特别同好味㖞😳原来亚参「Asam」系解「酸」嘅意思🤣🤣闻落个汤底就好浓烈嘅香味,食落去酸酸地有菠萝嘅酸甜味,个汤底都好重鱼香味同辣味,有层次感之余仲好醒胃👍🏼👍🏼我哋就简左海鲜做𩠌,有两只🦐同鱼片鱼蛋,整体都好爽、好弹牙👍🏼👍🏼好味😋槟城白咖喱海鲜掺掺(虾🦐、鱼片、鱼蛋) $49个白咖喱味道会好重椰香味同好creamy😚而且个咖喱味好香,唔算好辣😆👦🏽唔系食得好辣都食到👍🏼如果你哋系食得辣嘅话,可以叫店员加多啲辣都得㗎😌掺掺姐系油面沟米粉,可以另食嘅时候口感更加丰富🥰无咁闷🤣都系拣左海鲜做𩠌,同白咖喱嘅味道都好夹,好惹味😋😋白咖啡(跟餐 +$7)👦🏽好钟意饮白咖啡🥰🥰因为系用低温烘焙嘅方法佢整成,所以佢唔会有咖啡嘅苦涩味,只系有咖啡嘅香味,而且饮落好滑,甜度适中,好饮😍👍🏼拉茶(跟餐 +$7)佢哋嘅拉茶几好味👍🏼虽然拉茶系会甜啲,但👧🏻唔系饮得好甜嘅,都觉得好容易入口同好滑,好有马拉既味道😋
槟城白咖喱海鲜掺掺(虾🦐、鱼片、鱼蛋) $49
白咖啡(跟餐 +$7)
拉茶(跟餐 +$7)