2022-12-03 1642 浏览
炯记餐室 (长沙湾)📍长沙湾元州街303号元州商场地下G07号舖-炯记而家开左咁多间分店,背后都系一代接一代努力勇敢创新嘅成果!由原先系土瓜湾落山道嘅新光烧味到而家有好几间手撕鸡专门店,同长沙湾呢间modern 少少嘅餐室,都系太子仔同佢啲团队创立嘅品牌。-为左试齐晒所有嘅驰名菜式,我地order左个2人满足套餐$198 包汤同饮品😜😜-👩‍🍳 例牌麻辣手撕鸡份量好多,麻辣酱汁有别于一般食到果种红油嘅麻辣!辣得黎又带有微甜,好惹味!手撕鸡肉好嫩滑!部分带有鸡皮,平时买番屋企加𩠌都唔错嘅选择👍🏻-👩‍🍳 秘制酱皇猪手平时好少食猪手,因为有啲地方外皮嘅毛发烧都唔干净,同会硬。佢地嘅猪手外样滑溜,零毛发!好入味之余亦非常弹口胶质重!有丰富骨胶原呀!👍🏻👍🏻-👩‍🍳 酸辣蒜香云耳云耳大大朶爽口清新-👩‍🍳 麻辣鸡肾鸡肾极爽脆!相信都系用咗同一款麻辣酱,惹味!-👩‍🍳 郊外油菜食咗咁多肉,点都一定要有碟蔬菜平衡下嘅!-👩‍🍳 太子鹅油捞面Number 1 招牌菜👍🏻👍🏻👍🏻佢哋制造捞粗嘅过程都非常之有原则!会经过多轮热水同冻水「走碱」处理,确保捞粗唔会有碱水味!工序非常繁复,但系佢哋坚持都要保持
炯记餐室 (长沙湾)
📍长沙湾元州街303号元州商场地下G07号舖

👩‍🍳 酸辣蒜香云耳
云耳大大朶爽口清新
酸辣蒜香云耳

👩‍🍳 麻辣鸡肾
鸡肾极爽脆!相信都系用咗同一款麻辣酱,惹味!
麻辣鸡肾
麻辣鸡肾

👩‍🍳 郊外油菜
食咗咁多肉,点都一定要有碟蔬菜平衡下嘅!
郊外油菜

👩‍🍳 太子鹅油捞面
Number 1 招牌菜👍🏻👍🏻👍🏻
佢哋制造捞粗嘅过程都非常之有原则!会经过多轮热水同冻水「走碱」处理,确保捞粗唔会有碱水味!工序非常繁复,但系佢哋坚持都要保持质素。呢份精神值得一赞!
虽然系鹅油捞面,但感觉唔算油腻,同埋真系冇碱水味!
太子鹅油捞面
2022-12-02