2016-05-22
终于都黎到HAPPY FRIDAY! 辛苦左一星期, 要去食个鸡煲放肆下今日落大雨, 谂住应该冇咁多人出街食饭, 点知黎到都好多人等位。同女朋友等左个半钟先有得入坐, 因为我地唔想搭枱, 如果搭枱就快好多, 不过我地想坐得舒服D, 所以等下麻辣鸡煲 (半只) $135 - 我地要左微辣多麻, 女朋友唔食得咁辣, 不过呢度D麻好正, 所以佢都忍唔住要左多麻, 鸡煲好足料, D鸡好入味, 其实一只都食得晒, 不过我地想叫其他野打边炉, 所以两个人半只岩岩好花枝片 $58 - 大大片, 弹牙珊瑚蚌 $90 - 睇落以为好大碟, 但下面全部都系菜黎, $90黎讲少左D, 味道唔错搭够返脆肉鲩鱼片 $43 - 新鲜, 不过渌完好厚身, 太太旧, 麻麻地日本蚝 $65 - 六只都好大只, 渌完冇点缩水, 正! 响铃 $38 - 自家制, 唔系出面买到O个D, 冇咁油, 特别好食手切肥牛 (大) $198 - D纹都几靓, 渌一阵间就食得, 好重牛味虾滑拼墨鱼滑 $88 - 放左落汤有少少分唔到边旧系虾边旧系墨鱼, 所以我地觉得两边都好食, 食极都仲有, 两个人落左四转都仲有得食, 几抵苋菜 $28
不过我地想坐得舒服D, 所以等下
所以两个人半只岩岩好
食极都仲有, 两个人落左四转都仲有得食, 几抵