2022-09-06 238 浏览
我同朋友都好钟意食川沪菜,见到位于朗豪坊既依间餐厅有得食麻辣香锅同酸菜鱼,又有得食小笼包,简直啱哂我地口味呀🌶❤️┈✨麻辣鸡干锅 $198- 一上菜我地全部都系🤩咁既样,干锅大大份劲吸引!入面除咗有份量足既鸡件外,我地仲加咗炸支竹同宽粉(配料各加$18)本身干锅都配有莴笋、莲藕同薯条,平时啲干锅都系配薯仔片,估唔到原来配薯条系咁好食!!!果然炸物系配咩都咁出色😝辣度叫咗小辣,非常惹味!欣赏佢系用锅上菜,锅底下有小火热住啲野食,就算食到最后都仲系热辣辣,好正!😋✨酸菜鱼汤小笼包 $58✨鲜肉小笼包 $48- 依到既小笼包口味够哂创新,有酸菜鱼汤小笼包同金黄流沙小笼包,我地就试咗酸菜鱼口味,入面系龙趸鱼肉馅,加上酸菜汤,又几好味㖞😋✨老坛酸菜鱼 $198- 正常发挥,鱼肉份量都唔少既,但配料方面冇干锅咁丰富,同一个价钱嚟讲,都系推介大家食干锅,感觉上开心啲~(๑¯∀¯๑)

✨麻辣鸡干锅 $198
✨酸菜鱼汤小笼包 $58