呢日嚟到东港城,行到咁上下,喺时候揾D嘢医吓肚,见到Mee…lemongrass都几多客帮衬,心想应该有番咁上下,所以决定入食个lunch。主打东南亚菜式,布置当然有D当地风情,别饶特色,坐得几舒适。睇吓餐牌,lunch set选择颇多,而且又包埋小食、甜品同饮料,都算抵食。天口咁热,先叫过无骨酸辣凤爪沙律($62)醒醒胃先。水准之作,个汁调得酸酸辣辣,不俗。主餐我拣咗秘制特制特色牛骨汤河($62),menu 话个汤有熬成10个钟,所以唔使讲咁多,一上枱,就要呷一口汤试试,果然鲜美,而且碗粉份量十足,配料有牛肉、牛丸、牛腩、牛柏叶,好味又抵食,真系冇拣错。个Friend拣咗个缅甸咖喱牛腩饭($72),卖相吸引,咖喱甜中带辣,牛腩炆得软熟入味,真系好好送饭。我哋仲加咗个马拉盏炒秋葵($62),惹味之余,口感又够特别,当真值得一试。叹埋个一口甜品,再加杯餐饮,呢个Lunch都算相当丰富。

叹埋个一口甜品,再加杯餐饮,

呢个Lunch都算相当丰富。