2019-09-10
因为方便关系通常同屋企人饮茶都会选择去翠园, 价钱都可以接受, 都坐得舒服呢排佢出左个怀旧系列食品, 餐单设计得好特别, 食物图片都几吸引, 所以就叫左几样新菜式试试同一啲本身餐单都有嘅食物第一个到嘅系真嘅菠萝包!呢个菠萝包系真系狠菠萝架!size细细个岩岩好!味道唔会太甜, 生果热食都还可以!呢度嘅叉烧酥我地都系第一次叫, 味道都几好, 好香口而且无叉烧包咁饱肚次次饮茶屋企人都必要叫粥, 今次都系第一次试粟米鱼肚粥, 比皮蛋瘦肉粥清, 不过条油炸鬼就唔系好得啦好唔新鲜!之后落黎就系怀旧点心啦!第一个系煎咸水角, 平时系呢度都会叫咸水角所以就想试下呢个睇下边个好食d呢个一黎到个样已经唔系好好, 又干食落第一口, 就已经觉得个皮太厚, 完全无味, 皮同入面系分开晒咁样可以叫做难食!跟住就系呢个虾饺, 呢个就普普通通, 正常虾饺比呢个好食最后就系呢个牛肉卷, 佢只系一个有块好厚皮的牛肉球, 皮又厚粉, 牛肉又唔好食, 真系成个都好差!可以怀旧野真系唔岩我食, 全部都好差, 点可以做到一间食肆!对佢地好失望, 特别系个个怀旧咸水角, 接受唔到呀!!!!!
不过条油炸鬼就唔系好得啦好唔新鲜!
之后落黎就系怀旧点心啦!
呢个一黎到个样已经唔系好好, 又干
可以叫做难食!
跟住就系呢个虾饺, 呢个就普普通通, 正常虾饺比呢个好食
最后就系呢个牛肉卷, 佢只系一个有块好厚皮的牛肉球,
皮又厚粉, 牛肉又唔好食, 真系成个都好差!