2018-02-06 616 浏览
最近听讲陈根记差唔多租约期满,唔知仲续唔续到牌。我真系有啲担心,因为都有唔少好正嘅食肆真系面临结业嘅命运。今日同朋友都讲起呢件事,就决定一齐用实际行动支持陈根记,去食餐晚饭。今日系星期六,都估到人会多,7点45分去到,真系几乎张张枱都有人等紧,周围行左都5分钟,突然见到有一枱成围人一齐走,我同朋友即刻闪左过去,最后8点顺利坐低左,同另外3 group人一齐搭枱。眼见啲伙记已经好忙,唔太得闲理我地,我都唔执输,一拎到落单张纸就快快手手落单。首先黎左腐乳通菜先,$50都几大碟,黎到好青绿,我地又已经好肚饿,所以好快就食左好多,口感都几好,不过系觉得唔够腐乳味,成碟菜都见唔到有腐乳渣。然后就到椒盐九肚鱼,份量都好多,而且入口好酥化,外层脆卜卜,内层好热辣辣,连啲骨都食得到,真心觉得唔系度度大排档都做到嘅质素,正呀!最后亦系最期待嘅姜葱田鸡煲,真系落左好多姜葱黎屈啲田鸡,想唔好食都唔得啦,好够获气,不过朋友就觉得有少少唔够味,我个人偏向食得清淡啲,所以觉得岩岩好。陈根记我都食过好几次,平均都好好食,质素好好,可唔可以唔好执????

腐乳炒通菜

椒盐九肚鱼