2023-11-26
👩👦朋友极力推荐叫我到沙田河畔花园这间路轨烧肉餐厅。话说是📞-香港首间路轨烧肉餐厅-原创外星人主题、本地品牌-坚持高质食物要求高啲店舖,就要亲临店铺打卡啦📸餐厅内每个位都有一个烤炉♨️,一个人都可以享受烧烤嘅乐趣。餐厅内好多套餐选择或者单点都可以。今次我哋叫咗好多嘢食:🥰🚅宫崎A5和牛套餐100g朋友介绍佢嘅精明攻略👍只需另加$15元就可有300g的紫菜及温泉蛋饭。推荐蛋另上,温泉蛋沾上烧烤好的和牛入口即溶超级滑顺。是绝配🎉🎊极力推荐三款和牛都是超级高质🎉🎊另外餐厅提供了多款单点美食, 我哋选择了💢牛油杂菇💢鱿鱼下足💢鹿儿岛豚肉💢西班牙猪五花💢富士苹果地鸡肉。👏👏所有美食都好好味,猪肉及鸡肉肉质鲜美,配上紫菜蛋饭。食吓、食吓、成碗饭食晒🤣🍮烧完肉类又系甜品时间啦😄餐厅新出甜品:焙茶奶冻及绿茶奶冻奶冻香甜幼滑,十分美味。推荐🍮必嗌 秘技 1: 紫菜蛋饭 蛋另上当烧好肉 ,放喺满满嘅紫菜饭上面,温泉蛋后下。就可以食到紫菜嘅脆,肉嘅嫩,温泉蛋嘅滑,温泉蛋嘅角色好重要,令到味道丰富同浓郁 必嗌秘技2: 牛油杂菇食完牛油杂菇捞饭,正!净低嘅牛油菇类精华再利用,加入叫咗肉/海鲜,牛油快炒,一味两食
-香港首间路轨烧肉餐厅
-原创外星人主题、本地品牌
-坚持高质食物
要求高啲店舖,就要亲临店铺打卡啦📸
今次我哋叫咗好多嘢食:🥰
🚅宫崎A5和牛套餐100g
🍮烧完肉类又系甜品时间啦😄
餐厅新出甜品:焙茶奶冻及绿茶奶冻
奶冻香甜幼滑,十分美味。推荐🍮
必嗌 秘技 1: 紫菜蛋饭 蛋另上
必嗌秘技2: 牛油杂菇
必嗌秘技3: 套餐包汤、沙律及白饭(可以选择100g,150g或200g白饭不用另外加费用👏👏)
必嗌秘技4:沙律可以走汁或者汁另上,只系依点细节位,就值得一赞,贴心👍
喺外星飞船送餐环境下嘅舒适🚄系位置上烧烤又食得愉快👍
好丰富的一餐十分之满足♨️