2016-02-21 3503 浏览
男朋友生日,佢想食西餐,上openrice揾到哩间餐厅,之后book台,book窗口位,顺便book埋甜品,因为可以写上男朋友个名,希望比惊喜佢。上到去环境唔错,好有情调,适合情侣。今次点咗蜜瓜火腿,蟹饼,鸭肶意大利饭同大虾牛扒,我仲点左香蕉杂果沙冰。蜜瓜火腿一般,蜜瓜唔算甜,火腿有d过咸。蟹饼好味,啖啖蟹肉,外面脆入面多汁,加埋个汁一齐食更好味,个汁酸酸地,令蟹味更出。鸭肶意大利饭又系一个好味之选,鸭肶外皮好松脆,但唔油,鸭肶肉好嫩,一d都唔鞋,仲有味道啱好唔会太咸,但个饭好浓芝士味,好易腻。另外,大虾牛扒必食,大虾煎到好香口,肉质弹牙,牛扒要咗半熟,外面煎到有少少脆口,入面仲保持到半熟,切开见到有牛肉汁流出,但唔会有血水,肉质好嫩无渣,好有肉味,好好味。杯沙冰都唔错,食到果肉,味道天然。
,好好味。杯沙冰都唔错,食到果肉,味道天然。