2017-11-13 966 浏览
今日约佐朋友食饭,就去佐大家都方便既荃湾试新野,朋友就介绍佐一间佢成日行过都想试既餐厅,原来当初吸引佢嘅,系个餐厅既环境😳!?「Full House Kitchen 」餐厅系愉景新城入面,系荃湾地铁站沿著指示牌大约行10分钟左右就到,超级方便。去到既时候,呆左一呆,餐厅既设计真系好靓好特别👍🏻👍🏻入面既公仔设计造型真系好入型入格,值得一赞❤餐厅系用半自助式营运,要到前台点餐,侍应体贴细心,逐样食物都解释得好详细,环境加埋服务比人一种好温馨嘅感觉,吾讲住,食野先餐厅有set dinner 选择,朋友同自己都唔大食,包哂有汤、沙律、头盘、餐饮同甜品,两个人先188,加埋一都系200蚊多少少,咁抵就试呢个啦☺☺先嚟一个汤,我地拣咗南瓜汤,本身就对南瓜汤印象麻麻,因为试过坊间餐厅做嘅南瓜汤太甜,反而今次既南瓜汤感觉有惊喜,饮落去感觉到汤既材料直接用南瓜打出黎,有质感又吾会太甜,用心之作👍🏻沙律方面,就系烟三文鱼沙律,上菜既时候,两个人都呆左,份量好大,好担心食唔晒,烟三文鱼咸得黎又不失三文鱼嘅鲜味,配搭埋新鲜开胃既沙律,一流👍🏻👍🏻餐厅服务好好,好快就上齐晒食物,都未食完个沙律,主菜既pizz

餐厅服务好好,好快就上齐晒食物,都未食完个沙律,主菜既pizza同印尼炒饭就到佐,pizza好特别,平时既pizza都系用蕃茄酱做底,但呢个pizza竟然系用类似沙爹捞咖喱嘅酱汁做底,特别之余又惹味,啖啖过瘾👍🏻👍🏻,赢坊间嘅pizza几条街😆😆

因为估吾到二人餐个份量咁多,所以叫多佐个薯条同招牌鸡蛋仔😛薯条即叫即炸,上菜时热辣辣,咬落软绵绵,啖啖薯蓉,谂起都想再食😋😋
到女仔最钟意嘅部分—甜品,我拣佐柚子酱蜂蜜蛋糕,蜂蜜嘅甜中和佐柚子酱入面柚子皮苦苦既味道,出黎既感觉就好细腻,甘甘甜甜😋😋
到最后叫佐个鸡蛋仔(其实有好多味,我地就叫左原味),玩味好重😆😆,竟然系鸡蛋仔上面用佐餐厅既公仔既样,搣开左一粒粒好得意,真系唔舍得食落肚,粒粒都带有蛋香味,唔会太甜,粉浆又唔会做到好薄,蘸埋酸酸甜甜嘅士多啤梨酱,一啖咬落去,正啊!

性价比劲高嘅靓靓餐厅,有得玩又有得食,环境靓,食物正,女生们!一定要试😄