2021-05-25 420 浏览
系愉景湾既tea house, 想去左好耐好耐好耐嫁啦🤣 因为实在太远 🤣 终于都有机会试啦 🥰 Tea house 以木系为主, 餐厅每处设计都好有心思, 好多打卡位👍🏻 门口外面种左绣球花, 正值开花季节, 超靓呀😍 好似去左日本咁餐厅主要提供茶同cake ,入面重set 左试茶区, 可以试左自己钟意饮既口味先order ,超贴心👍🏻 好岩我依d 样样都想试下既人🤣店员好有礼貌同好热心, 介绍我知边种cake 打卡靓d 🤣最终我地叫左冻热情果茶, 冻桂花乌龙茶, 香橙花花cake 同 抹茶cake 😋 外面天气太热, 饮左热情果茶, 即刻超消暑👍🏻 加上热情果味特出, 但又唔会好甜, 口腔入面重散发出阵阵茶味😋超推介 👍🏻 而桂花乌龙茶亦好清新, 而茶味更浓橙花花cake 外层似台湾芋头酥个皮, 入面系橙味豆泥, 唔会太甜👍🏻 抹茶cake , 外面似冰皮, 但抹茶味唔算特出味道 🌕🌕🌕🌕🌑环境 🌕🌕🌕🌕🌘服务 🌕🌕🌕🌕🌗性价比 🌕🌕🌕🌕🌘小贴士 ❤️ 原来系铜锣湾开左分店, 下次唔洗去到咁远啦

店员好有礼貌同好热心, 介绍我知边种cake 打卡靓d 🤣

味道 🌕🌕🌕🌕🌑
环境 🌕🌕🌕🌕🌘
服务 🌕🌕🌕🌕🌗
性价比 🌕🌕🌕🌕🌘

小贴士 ❤️ 原来系铜锣湾开左分店, 下次唔洗去到咁远啦