2022-01-01 1439 浏览
2021最后一晚,同朋友食返餐好既,所以黎左outback入到去见个场都好full,我地4个坐系窗边都叫舒服。我地分别叫左3个节日限定餐(1个NY STRIP,2个RIBEYE),仲有1份8oz prime rib同1份芒果鸡沙律。先黎既面包一如以往出色,热辣辣得黎又松软等左阵,上左芒果鸡沙律,中规中矩,芒果够冻但无乜味,生菜切得有啲碎,系胜在大碟。之后上餐汤,今日个蕃茄汤好好饮,饮到蕃茄味之余仲有好香既蒜味然后上prime rib,同其中2份限定餐,prime rib叫7成,不过上到黎似5成,而且佢应该份量唔止8oz,但影响唔大,反而我仲赚左。另外2个限定餐用铁板上,炸炸声,好够热,成数都ok不过食食下佢送返2条露荀黎,话原本个餐有,一大一细,又无刨皮又无味,真系不如唔好送,反正唔知…个限定餐有跟一款配菜,但我2个朋友食完个扒都未上,而另一个朋友等左45分钟,佢份饮品,扒同配菜都未上到,中途仲送错2次单另外我朋友叫左ginger ale添饮,个waiter竟然唔知系咩黎,我地用埋中文解释---姜味梳打水,佢返而以为系柠檬梳打……呢个服务质素真系令人却步…终于等到最后份扒餐同3个配菜上
2021最后一晚,同朋友食返餐好既,所以黎左outback

入到去见个场都好full,我地4个坐系窗边都叫舒服。

先黎既面包一如以往出色,热辣辣得黎又松软

另外2个限定餐用铁板上,炸炸声,好够热,成数都ok

终于等到最后份扒餐同3个配菜上枱,配菜不过不失,但块牛扒块铁板系唔热既,我朋友叫5成,块扒生到1成咁济
唯有再叫waiter拎返去整返熟啲

之后应该系当值经理出黎道歉,解释返咁多出错既成因,而且送返2款甜品作补偿,呢方面做得几好,肯承担而且尽力补救,呢度值得一赞

甜品好好食,系cheese cake同chocolate brownies,特别系个brownies,微热既朱古力同雪榚真系绝配

之后睇返张单,原来配菜果度都落错单,3份限定俾左4个配菜,仲要叫左gratin薯仔变左做椰菜仔,难怪会漏单错单

虽然经理尽力补救,但整体既体验仍然系偏差,希望日后可以提升返食物同服务质素。

2021-12-31
庆祝纪念