最近天气变得越来越冻,自然想食有汤嘅面!于是经过呢一间拉面店,见到外面嘅餐牌,觉得好吸引,于是就入去试啦!因为得我一个人食,所以俾咗我坐吧枱,睇到厨房点样整,感觉几特别。我一个人叫咗三样嘢,一个拉面,一个薯饼小食,同埋乌龙茶!🍜大门拉面 $62呢个拉面只系$62我觉得都几抵,佢嘅面唔系好幼身、亦都唔系好软,系我钟意食嘅粗同比较有咬口嘅质地,汤方面,比较浓,唔系好稀嘅汤,几重味,我觉得几香,同外面𠮶啲有少少分别,唔知系咪个个都钟意呢种感觉!我觉得葱好好食,因为我好钟意食葱,葱同汤非常之夹!叉烧都几厚,但非常软,都入我味!推荐!🥔忌廉薯饼 $18我原本好期待的,但个样同我想像中差好远,我以为会系厚,但比较平,好似可乐饼咁,但佢一条嘢咁。不过都几好食,够热,够多忌廉,里面好creamy,但冇咩薯仔味,食唔到薯仔粒,可能打碎了,不过味道ok。我觉得佢比嘅猪排汁有少少药水味,不过可以落台面摆嘅蛋黄酱,好肥好正!😍

我一个人叫咗三样嘢,一个拉面,一个薯饼小食,同埋乌龙茶!

大门拉面

🍜大门拉面 $62