2010-03-01 22 浏览
约左旧同学食饭,佢知我成日上openrice睇食评所以叫我拣地方,所以今次我地就黎试鸭胸。我地揾门口揾得好辛苦,首先去左地图上所指出既门口,不过同openrice 上𠮶幅相完全唔配合,结果系要打去问先揾到横街既正门。 系一间好细既餐厅,所以我地三个身形比较大既食客坐得有少少唔舒服。 跟餐既蘑菇汤:比较稀,而且唔系好够咸,ok la... 跟餐既Salad :友人话唔错。 红酒鸭胸:哗,如大部份食家所言,真系无得弹。肉汁够所以肉身唔干而且咬落口感唔错,好松。有好多地方个鸭胸会好咸,但Rose 就唔会,个味道校得好好。朋友都有试,都话好食。 Spaghetti Carbonara:朋友既评语系"一个值HK$38既意大利粉"。 炸鸡扒饭:哥哥话几好食,够松,唔干。 Lavender Honey Cake:好清,味道唔错,不过有少少干,所以唔用个cream就觉得嚡嚡地。 Expresso:唔够浓。我固人认为几低食既一餐,个鸭胸都已经值回票价。
,所以今次我地就黎试鸭胸。

跟餐既蘑菇汤:比较稀,而且唔系好够咸,ok la...
 跟餐既Salad :友人话唔错。

炸鸡扒饭:哥哥话几好食,够松,唔干。

Expresso:唔够浓。

我固人认为几低食既一餐,个鸭胸都已经值回票价。

Mushroom Soup
Salad