2023-11-06 231 浏览
咁岩去开遥远嘅上水 趁等紧朋友期间 行咗去上水中心𠮶边 突然醒起收藏名单有一间卖手打柠檬茶嘅饮品店就决定揾吓黎试是顺便解渴。行到过去先发现原来茶柠同茶珈合并咗,落单都系茶珈落。茶珈除咗买一般嘅台式饮品之外合并左手打柠檬茶同埋新嘅饮品-鲜果拿铁。 但今次我嘅目的都系饮手打柠檬茶。 本身上网睇茶柠系有卖泰国柠檬茶,不过可能合并左所以新嘅Menu系冇咗依样饮品 。 所以最后拣咗第二钟意嘅苦瓜柠檬茶。 苦瓜柠檬茶($30) ,价钱方面同一般嘅手打柠檬茶差不多。 但系分量相对外面嘅连锁大牌子会大啲接近700 ml, 所以变相其实系亲民左同低咗,毕竟众所周知 , 手打柠檬茶基本上有一半都系冰黎🥲不过庆幸嘅系而家好多间都可以选择少冰,变相就唔会几啖就饮晒🥲🥲。 望落去其实都好足料,见到职员倒左接近三份一嘅苦瓜粒落去 mix埋另开手打既柠檬、冰同绿茶(应该系茉莉) 。 饮落去除咗清爽嘅柠檬茶味外,仲饮到淡淡的苦瓜香味。 比起外间买嘅苦瓜柠檬茶更加饮得出苦瓜嘅味道,真心系真材实料

望落去其实都好足料,见到职员倒左接近三份一嘅苦瓜粒落去
苦瓜柠檬茶
外卖自取