2017-04-21 859 浏览
假日外出和友人食LUNCH , 意外找到新CAFE 在大围站 , 行路过去都唔算太远, 只系当日天气真系有点热~去到门口排队左一阵就可以入到去坐~~ 都唔算话耐既, 可以接受! 我同友人各自选一个BRUNCH 黎食, 个menu DAY-BRUNCH 可以选择个面包, 但意粉系不能够跟手工面包 , begal 有原味, 芝麻, 芝士 , 但真系想试下所谓既手工面包 我们叫左一个素食主义同烧鸭胸肉 跟begal包~另外我们都有点一杯latte 同 lemon lime bitter , 杯咖啡几ok 唔算太酸, 而友人lemon lime bitter 带一点西柚味道 话说都几开胃既特饮 个卖相真系好有心思,  个鸭胸肉有咪芦笋放底 ~而素食个brunch 用左大啡蘑同芦笋 , 我们食个鸭胸 肉好嫩好滑, 本人真系未食过甘嫩既鸭肉 , 加上佢肉质未完全煎熟 , 特意令到鸭胸肉做到呢个效果,好少cafe 连呢d位做到甘细致~ 呢d位值得客人加分!  加上个begal 包一点都不硬, 好有咬口 , 芝士begal 都好好食事后听返职员讲begal 可以有得单点 或 做外卖 , 我友人都有买两
事后听返职员讲begal 可以有得单点 或 做外卖 , 我友人都有买两个begal 带走回家!!
讲返个素食主义 brunch , 我都见朋友都好开心, 佢话个沙律汁好清新 , 好正咁话~
一个咖啡店连素食都可以安排 , 系一件好贴心既事黎!!
听返员工佢地讲 , 系一班年轻人各自有自己岗位 , 有自己甜品师, 咖啡师, 厨师 ...而餐点风格尽量跟随澳洲
亦都有系澳洲留一段时间工作, 希望将其国家brunch 文化带回香港 ~ 系一个好唔错既开店概念
所以系OPENRICE 平台呢度打一篇真心食评 , 祝佢地一班年轻人成功 , 有心既产品总会遇到知音人!!
努力坚持吧~~
素食主意