2021-07-28 125 浏览
这是一个朋友乌乌龙龙揾返来嘅食肆,事关西洋菜街好多门牌号系阿拉伯数字加英文字母的,总之我都试过摆乌龙啰 。今次系揾影音器材,职员电话度话,间红豆冰舖头隔离部lift上来就见到,谁不知上到去系间食肆,记低下次来为咗呢个缘份来帮衬。而真正嘅影音舖系喺红豆冰铺头另一边行条走廊之后嘅另一部lift。第一眼睇中嘅系『极上北海道带子丼』,话明带子丼,带子有3大粒,来自北海道冇得输,带子之外,仲有大大只鲜刺身虾,还有三文鱼,98蚊可以话超值。鱼,虾,蟹,蚬都系我哋喜欢的食物,因此『清酒牛油煮蚬』亦成为呢晚的前菜,估唔到的份量多多,中等size好饱满,涨卜卜,好似食极都食唔哂。『牛肉寿喜锅』有金针菇,香菇,娃娃菜,豆腐,当然仲有牛肉,好丰富,开始怀疑叫多咗嘢,QR code点餐时冇谂到样样都咁大份,谂住一次过点晒唔使烦,还有『大阪烧』都系大大份,好饱吖。