2009-11-22 100 浏览
其实之前食过依间公司ge 尖咀及荃湾分店之前食过依一间ge "过桥米线" 无其他分店咁好食近来少左食依间今日路经葵芳又想食返佢ge "过桥米线" 点知价钱由$38 加到$48 蚊, 心谂有无搞错之际睇真d 原来配料唔同左, 以前食开果只已经改左名做"云桂米线"咁就好奇叫左新既"过桥米线" 试下上菜果阵有d 失望, 因为配料好似比"云桂米线" 少, 有蟹柳, 腩肉, 但系见到有生墨鱼片, 生鹌鹑蛋就好惊讶原来佢跟足传统过桥米线ge 造法用厚厚ge 鸡油封住热汤, 客人再自行将每一样配料放入汤中所以keep 住温度, 而生墨鱼同鹌鹑蛋都熟得刚刚好, 成个米线好过瘾不过食饭同过手瘾两件事, 味道方面挺好, 墨鱼片放入汤后刚刚熟, 几有口感腩肉预先煮熟(细心)汤底用ge 系鸡汤, 由于加入生鹌鹑蛋, 汤味并唔单调, 而蛋黄带返出少少好似咸蛋黄ge 感觉而米线份量充足(饱饱)有朋友讲过:依家成街都云南米线, 佢觉得似车仔面多d我觉得今餐好似单调, 但系食到个心思唔系太贵, 各位师兄不仿试下~
其实之前食过依间公司ge 尖咀及荃湾分店
之前食过依一间ge "过桥米线" 无其他分店咁好食
近来少左食依间

今日路经葵芳又想食返佢ge "过桥米线"
点知价钱由$38 加到$48 蚊
, 心谂有无搞错之际

咁就好奇叫左新既"过桥米线" 试下
但系见到有生墨鱼片
, 生鹌鹑蛋
就好惊讶
原来佢跟足传统过桥米线ge 造法
用厚厚ge 鸡油封住热汤, 客人再自行将每一样配料放入汤中

不过食饭同过手瘾两件事, 味道方面挺好,
墨鱼片放入汤后刚刚熟, 几有口感
腩肉预先煮熟(细心)
而米线份量充足(饱饱)

有朋友讲过:依家成街都云南米线, 佢觉得似车仔面多d
我觉得今餐好似单调, 但系食到个心思
唔系太贵, 各位师兄不仿试下~
2009-11-22