2016-01-27 590 浏览
其实万芳冰室呢个名,我都系今年年头先知道佢嘅存在🙈一直想去食但因为元朗舖个地方唔系咁就脚而冇实行。之后系frd fb 睇到系屯门新墟有成排好有气势嘅花牌,原来万芳有分店啦!(但系其实万芳冰室以前最初都系喺蔡意桥开咖)我系上星期日中午2个人去食,可能因为初开业,所以比较多人,但等咗都系大概15mins (叫咗2x张飞)入面设计都系模仿番50、60年代嘅冰室,有啲 display 比客人影相,满足到钟意影相嘅客人(我挂住食咖炸)我哋一行2人叫咗一个咖哩牛腩饭,一份公司三文治同杯热鲜奶。个牛腩好腍,份量比较大,啱大食嘅男生,而且咖喱味都好香(虽然澳门茶餐厅啲牛腩再辣啲好食啲,但以新舖嚟讲,质素唔错😺)份公司三文治好有惊喜,我冇expect 过入面竟然有猪扒兼juicy! 口感十分丰富,啱晒一啲钟意多料嘅人!其实见到对面食个出名嘅大鸡髀薯条,好吸引,个干炒牛河好有镬气添,可惜冇咁大个胃,下次再试!冬天饮埋杯热鲜奶,即刻又暖又满足!ps 万芳全场都要搭枱真材实料系唔同啲嘅

ps 万芳全场都要搭枱
公司三文治