2006-08-16
寻日系男朋友仔生日,我只系想每个一齐渡过生日都系有好回忆!所以打算揾间西式私房菜地方,环境一定有保证先.就上网睇到呢间,同埋佢个网页已经有一些参考资料,感觉上比较有信心!经过相议后就打去订.去到见到table setting全个厅只有我地张,心想如果冇其他人,咁我咪包厅,虽然另一个房都有人开生日会,但隔开影响不大.所以今次最抵就系可以两口子又冇其他人在旁咁享受二人世界,真系意外收获!亚Sue仲准备一张好sweet生日咭放系个迷你画架上,好有心思!至于食物方面其他食评都讲得七七八八,我个人就觉得个鹅肝系最出色,煎到外脆内软,虽然唔系入口即溶,但都好有口感同埋新鲜,仲有就系个伴碟系红酒喱粒,好好味.个汤都几特别内冷外热同埋够creamy,另外就系有个火焰雪山做生日旦糕,我地都系第一次食,表面有少少苦味可能系”仍”住有阵烧过火酒味,同埋都有dd烧焦!入面雪山同雪糕都好味介仲有一d芒果肉添!以我个人评分呢,食物可以偶有惊喜,但系人情味同埋环境气氛搭够,女仔都系感性同凭感觉多于一切!!!!