2021-03-01
下午茶时段过嚟,好抵食🤣当食埋晚餐!可能因为系工厂大厦地铺,坐的位置都比较大同阔落,呢度装修好有泰国风味,一入门口就有架小火车,感觉好似去左曼谷火车夜市咁Hahaha下午茶无论系小食类/主食类都系$40有找🤩 当然啦,抵唔够要好食先系重点!🧡一口咖央西多士配香茅鸡中翼($32)多士好厚好大件🤣鸡翼略嫌有啲干身*🧡泰式炸鸡髀配叻沙掺掺($42)Laksa味道好浓,同埋好钟意面头𠮶只辣沙茶酱,食Laksa必定要食浸到入晒味既豆卜😍 炸髀炸得黄金色好香脆,下午茶呢个配搭一流👍🏻追加椰汁千层糕椰汁西米糕各2件($30)系我必食的两样饭后甜品!另外因为人多想试多几样野,系正餐menu叫左:🧡黄咖哩牛腩配薄饼($56)推荐指数:🌟🌟🌟🌟🌟牛腩好林,同咖喱汁好夹又唔会好稀😋本身个餐系跟饭既,不过有得唔洗加钱转配薄饼!🧡肉骨茶-细掺 ($72)一煲里面有齐晒:一字骨、猪肚、猪手、腩肉、猪大肠、白饭及油条可以话比你哋听啲料仲多个汤汁🤩同埋汤有药材味得黎又带点甜🙊 食完炸髀再饮几啖即刻降晒火🙈呢餐一啲都唔似下午茶🫖食得好丰富!环境又舒服😌好开心发现到间正餐厅🍴
🧡一口咖央西多士配香茅鸡中翼($32)
多士好厚好大件🤣鸡翼略嫌有啲干身*
🧡泰式炸鸡髀配叻沙掺掺($42)
追加椰汁千层糕椰汁西米糕各2件($30)
系我必食的两样饭后甜品!
另外因为人多想试多几样野,系正餐menu叫左:
🧡黄咖哩牛腩配薄饼($56)
推荐指数:🌟🌟🌟🌟🌟
🧡肉骨茶-细掺 ($72)