2014-02-04
原本约朋友共5人去另一间韩烤店食烤肉,但果间订唔到枱,谂住walk-in啦,点知排长龙wor,所以即上网揾地方转场,睇到食评觉得呢间都唔错,就全速冲嚟攞枱,好彩唔系太多人,lucky~环境几好,经理好友善,侍应全部似系韩国人,冇个识讲广东话叽,但反应好快,又有礼貌。今次人数多左少少,个个都唔系细食之人,可以食多D唔同款式,正!不过埋单价钱贵少少啦,我地叫左个4人餐,再另加左炸鸡两款(各半份),米酒一壸,雪糕一份,埋单$1750。个4人餐都几多嘢食:海鲜饼、韩牛,牛肋骨、大虾、炒粉丝、人参鸡汤、石头锅饭。炸鸡我地叫左两款各half portion,好彩冇叫全份,一定食唔晒!但真系必试!仲有无限refill前菜,kimchi腌得都几好,味够浓,好味!海鲜饼 ﹣ 普通,海鲜唔系好多,味道OK韩牛 ﹣ 正,脂肪分布OK,好味!牛肋骨 ﹣ 调味OK,肉唔un, 整体OK!大虾 ﹣ 虾都算大只,虾头D膏都几多,正!炒粉丝 ﹣ 普通,但我比较喜欢食粉丝,所以好钟意食人参鸡汤 ﹣ 汤唔系好多,但汤料就几多,味道OK啦石头锅饭 ﹣ 卖相个样都几靓仔,叫侍应比D辣酱,即比两大碟,绝唔悭住!赞!好味!蜜蒜炸
海鲜饼 ﹣ 普通,海鲜唔系好多,味道OK
韩牛 ﹣ 正,脂肪分布OK,好味!
牛肋骨 ﹣ 调味OK,肉唔un, 整体OK!
大虾 ﹣ 虾都算大只,虾头D膏都几多,正!
炒粉丝 ﹣ 普通,但我比较喜欢食粉丝,所以好钟意食
人参鸡汤 ﹣ 汤唔系好多,但汤料就几多,味道OK啦
蜜蒜炸鸡 ﹣ 劲多蒜蓉但唔辣,啖啖蜜糖味,炸鸡又够脆,好味!如果配埋啤酒就perfect喇!
甜酸炸鸡 ﹣ 甜酸酱调得几好,好野味,但我觉得蜜蒜好味D,又够特别!
米酒 ﹣ 成个大茶壸咁上枱,米酒好好味,跟我自已响尖咀韩国街买果D米酒唔同,更易入口。
人参雪糕 ﹣ 初头都惊会偏甘苦,但食落味道OK㖞,有参味但唔太甘,GOOD!