2024-06-04
1916 浏览
妈咪钟意食潮州嘢,适逢母亲节谂住同佢出去食返餐,上网揾餐厅见到洪记一面倒的好评,所以book位去试吓😋。我哋六大一小,都叫咗好多食物,可惜挂住食,完全忘记咗影相😆。有几个𩠌非常出色,值得特别推荐👍🏻:炸蚝仔一般打冷都系食炸蚝饼,但呢度系炸蚝仔,又叫黎试吓。一上菜就已经好吸引,蚝仔粒粒都好大只,睇得出好饱满。𠮶炸浆唔厚身,食落好松脆,有鲜味兼且完全唔腥,亦冇食到蚝壳或者成口油。自己本身都试过好多地方嘅炸蚝饼/炸蚝仔,呢度系最好食嘅一间👍🏻。卤水鹅件卤水味道丰富,唔会太咸,最重要鹅件嫩滑,一啲都唔靭。而且肥瘦适中,食落好香👍🏻。鹅肠拼墨鱼本人唔食鹅肠,但屋企人对呢个𩠌菜赞不绝口,又新鲜又香,冇食过一间咁好食👍🏻!墨鱼都好嫩滑。除咗食物好食,最难得系呢间舖头嘅店员好好倾,好感受到果份人情味,招呼亦十分周到。呢种互动,喺成行成市嘅连锁食肆系唔会揾到嘅🥰。难得有一间好食、招呼好又唔贵嘅小店,觉得好值得支持,所以一定要写个好评推荐下,等佢哋长做长有!不过因为座位有限,唔想等都系预先book位会好啲。
炸蚝仔
卤水鹅件