2023-06-08
一田大减价去扫货,扫完货喺荃广揾野食,见到呢间Homeland环境唔错,又坐得舒服就入去医肚。叫咗两个dinner set、两个小食。dinner set头盘有沙律或汤选择,我哋就点咗一个烟三文鱼凯撒沙律及一个龙虾浓汤,烟三文鱼沙律好新鲜,龙虾浓汤很有龙虾味,而且不会死咸👍🏼薯条系即叫即炸,非常酥脆,配上浓浓的松露蛋黄酱,真系食唔停口🤤另外仲叫咗个酥炸鸡翼配冬阴公酱,味道很有东南亚风味,酸酸辣辣好开胃。主菜叫咗温泉蛋卡邦尼意粉,温泉蛋蛋黄流心,有香浓蛋黄味道,意粉系粗身好特别,烟烟韧韧好有口感😋另一个主菜龙虾汁海鲜炒饭,上菜时已觉得好丰富,满满的海鲜一啲都唔马虎,每粒饭都沾满龙虾汁,好够味但不偏咸,味道刚刚好。最后叫咗个Tiramisu,碟上仲画上两个心心图案,真系好有诚意,而且出乎意料之外好味,有浓浓嘅冧酒香味,口感细滑又唔腻,好值得试👍🏼
叫咗两个dinner set、两个小食。