2017-11-17
放左工之後同同事去左搵野食, 咁岩見到龍門冰室有扒餐, 而且個價錢都幾合理, 於是就諗住入去食!入到去, 餐廳中掛有好多Marvel既圖片同掛畫, 已經令我心心眼。成間餐廳係都好光猛, 入到去都好醒神!我地肚餓了, 要馬上點野食!我同朋友就點左兩個唔同既扒餐, 大家開心share!扒餐係送餐湯, 我就揀左個紅湯飲, 都好豐富, 有好多材料, 全部都好林, 好入味, 一d都唔單純只有菜味, 紅蘿蔔好甜, 好正! 個湯好濃郁, 有好香胡椒味, 辣辣地, 都幾暖胃!小食我地幾個share一樣, 點左青芥醬蜜糖雞翼, 炸得好香脆, 甜甜地辣辣地, 都幾惹味! 雞肉好嫩而且好juicy, 上面仲有少少沙律菜, 可以去除多餘油膩感。到主菜, 我地點左燒汁西冷牛扒配香草腸同雜扒餐。西冷牛扒又大件又厚身, 煎到恰到好處, 裡面仲鎖住肉汁, 食落唔韌, 好有口感, 仲好濃牛肉味, 根又唔會好多。香草腸有界花, 好得意, 食落外脆內嫩, 香草味都幾濃郁! 好彈牙, 好味! 燒汁唔會過咸, 食完都唔會好口渴!雜扒餐中, 雞扒好出色, 外皮好脆而裡面既雞肉好嫩, 炸帶子粒粒都幾大粒, 不得不提就係我地點左薯菜
我地肚餓了, 要馬上點野食!
我同朋友就點左兩個唔同既扒餐, 大家開心share!
到主菜, 我地點左燒汁西冷牛扒配香草腸同雜扒餐。
雜扒餐中, 雞扒好出色, 外皮好脆而裡面既雞肉好嫩, 炸帶子粒粒都幾大粒, 不得不提就係我地點左薯菜, 薯條數量一D都唔少, 而且炸到金黃香脆!
佢地D扒餐真係好有分量, 件件都好大件, 咁既價錢, 有咁既質素已經好好!