2020-01-05 860 浏览
萳茜好钟意食泰菜,所以成日都想食。其实我一心谂住去另一间,点知已经....唔系度啦。呜呜...带朋友黎到洪水桥,试唔到果间咪揾另一间,反正唔试又点知好唔好食姐。由于我好钟意试未去过嘅餐厅,所以都揾到另一间泰菜餐厅--跳舞兰。我地去到都已经系夜晚9点,问佢地都未收,但已经无乜食客同开始执嘢。见咁夜拿拿临落order先,点左个生虾刺身,盐烧乌头,马拉盏椰菜苗同泰式金边粉。盐烧乌头制作需时,所以一定要早啲叫。人少少上菜都快,然而入去听到侍应同个厨都系泰国人就更加有信心而每样菜水准都好平均,一啲都唔会有中伏嘅感觉,而个乌头真系我地食哂前3味之后慢慢等先到。咁我闷闷地咪问下侍应有无泰式粉肠食,因为我上网睇到真系好吸引,系香港又揾唔到边度有得食㖞,点知又俾我倾计倾到有一味侍应特别推介而个餐牌又系无嘅菜-->就系粉肠猪皮生菜包听到都想试,侍应话我知,如果想食就预早前几日打去落order,等佢地准备。咁我一定会返黎

盐烧乌头制作需时,所以一定要早啲叫。

生虾刺身
盐烧乌头